درباره ما
مجموعه فرآورده های زیست طبیعی با هدف تاکید بر اهمیت ترکیبات طبیعی و زیستی تاسیس گردیده تا بتواند فعالان، متخصصین و محققین فراورده های طبیعی و فرآورده های طبیعی دستکاری شده را در فضایی دوستانه و علمی، اقتصادی گردهم آورد و با هدفمند کردن تحقیقات حوزه های مختلف و اشتراک گذاری مفاهیم علمی و پیشرفت های هر حوزه به جهت دهی و توسعه فناوری های نوین در تولید محصولات طبیعی و زیستی جهت بهبود سلامت جامعه از جمله تغذیه، مکمل، دارو، آرایشی و بهداشتی کمک نماید و همچنین به تولید محصولات فراسودمند اقدام گردد.
با توجه به تنوع وگستردگی منابع ترکیبات زیست طبیعی در طبیعت از میکروارگانیسم ها گرفته تا گیاهان و دریا، کارگروه های تخصصی ویژه ای برای هر بخش در نظر گرفته شده است تا بتوان به صورت تخصصی روش ها و مستندات علمی را بر اساس نوع فرآورد های زیست طبیعی و عملکرد آنها دسته بندی و برای استفاده های کاربردی، ترکیبی و اثرات مشترک مورد استفاده قرار داد. بر این اساس و با تصمیم کارگروه ها ترکیبات زیست طبیعی را در شش محور اصلی که هر محور بخش های فرعی دارد تقسیم بندی شده است. تا با برگزاری همایش، کارگاه و جلسات علمی، روش های تلفیق و استفاده بهتر و بهینه، شناسایی و به رواج ارزش این فرآورده ها بیش از بیش توجه گردد.
محور های اصلی به شرح زیر می باشد:
1- متابولیت ها و ترکیبات گیاهان دارویی و طبیعی
2- متابولیت های موجودات خشکزی (از جمله حشرات زنبور عسل، عقرب، مار و لارو حشرات)
3- فرآورده ها و متابولیت های موجودات دریایی و آبزی( مانند ماهی ، کرم ها زالو، حلزون، ستاره دریایی، اسفنج ها)
4- میکروارگانیسم ها و متابولیت های طبیعی مشتق از آنها( مانند قارچ ها و باکتری ها، جلبک های تک سلولی)
5- فرآوده های حاصل از دستکاری در ساختار برای افزایش اثرات و کاهش عوارض جانبی (مانند پپتید های ترانکیت (کوتاه شده))
6- فرآوده ها و محصولات ترکیبی: حاصل از ترکیب متابولیت های طبیعی برای افزایش اثر بخشی (افزایش اثرات و کارکرد درمانی، بهداشتی یا تغذیه ای آنها، مانند تولید عسل با جلبک دریایی)
اهم فعالیت :
1. برگزاری همایش های مرتبط ازجمله همایش زنبور عسل و صنایع وابسته، همایش خاویار، همایشگاه گیاهان دارویی و ...
2. ایجاد همفکری و همکاری مشترک با متخصصان بخش های مرتبط
3. همکاری با موسسات و پژوهشکده های مرتبط، جهت توليد نمونه هاي آزمايشگاهي و مهندسي شده فرآورده هاي زيستي از قبيل انواع آنزيم ها، اسيدهاي آمينه، اسيدهاي آلي و مواد آلي و ترکیب فرآوردها از طریق مستندات علمی جهت تولید محصولات فرا سودمند
4. توسعه دانش فنی و توليد نمونه هاي آزمايشگاهي و مهندسي شده ترکيبات دارویی، مکمل، تغذیه ای و دارویی و غير دارويي پپتيدها، پروتئين ها، ترکيبات قندي و ...
5. توسعه دانش فنی استفاده ازميکروارگانيسم ها در تولید محصولات طبیعی، داروها، کانه آرايي، فرآوري مواد معدني، تصفيه پسابها و کاهش آلودگي زيست محيطي
6. برگزاري دوره هاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت در ارتباط با بکارگيري تکنيک هاي فرآورده هاي زيستي در صنعت،
7. بهبود روش های استخراج، تولید و صنعتی سازی فرآورده های زیستی و طبیعی
8. ارايه مشاوره هاي تخصصي، کارشناسي های علمی به بخش هاي مختلف اقتصادي
9. بهینه سازی و استاندارسازی فرايندها، دستورالعمل ها و مستند سازي دانش هاي فنی
10. دسته بندی مستندات و ارائه راه کارهای علمی جهت ترکیب و بررسی اثرات ویژه در درمان، تغذیه و...
11. ارایه راهکار و روش های آزمایشگاهی، کلینیکی در ترکیب یا دستکاری فرآورده های زیست طبیعی جهت افزایش تاثیرات درمانی، تغذیه ای و ....
مجموعه تخصصی فرآورده های زیست طبیعی در تلاش است با استفاده از متخصصان، اساتید، محققان، فعالان صنعتی و اقتصادی و بهره مندی از علوم نوین و دانش فنی، با برگزاری نشست ها و همایش های منظم سبب توسعه هر چه بیشتر علمی و عملی، کاربرد فرآورده ها و ترکیبات طبیعی در جامعه گردد.